Pretraga
Close this search box.

Za koje vreme SEO daje rezultate?

za koje vreme seo daje rezultate

Kako povećati organski saobraćaj i za koje vreme SEO daje rezultate?

Postoji mnogo varijabli koje utiču na to koliko brzo vidite rezultate nakon što počnete da radite SEO.

Dizajn web sajta, starost domena, meta opisi, geografska lokacija, konkurencija i ciljno tržište utiču na to koliko brzo možete da dobijete saobraćaj na pretraživačima od SEO optimizacije.

Uopšteno govoreći, web sajtovi ili blogovi mogu videti rezultate za 4 do 6 meseci.

Ono što je dobro je da SEO rezultati rastu tokom vremena. Saobraćaj koji dobijate sa 6 meseci je u većini slučajeva manji od onoga što bi trebalo da iskusite sa 12 meseci.

Mnogi faktori određuju koliko brzo će vaši SEO napori početi da daju rezultate. Ako imate nov web sajt, novo ime domena i svež sadržaj, moglo bi potrajati. Ponekad i više od šest meseci pre nego što vidite rezultate na Google Search Console-i ili organski saobraćaj na Google analitici.

Za postizanje saobraćaja na novom sajtu potrebno je strpljenje i vreme. Takođe je važan naporan rad. Stalno objavljivanje kvalitetnog sadržaja može povećati ove brojke.

Ako se nalazite na tržišnoj niši kao što su malo traženi pojmovi ili unikatni biznisi, onda će vaša konkurencija biti prilično niska, pa stoga ne postoje velika konkurentska takmičarska nadmetanja, što automatski skraćuje vreme potrebno da se vaš SEO pokrene i pokrene.

Međutim, u stvarnom svetu, gde konkurencija postoji efikasan SEO zahteva više veština i nijansi.

Preticanje nižerangiranih sajtova uopšte neće oduzeti previše vremena, ali nakon početnog uspona, svaki nivo postaje sve teži i teži, jer se i vrhunski sajtovi fokusiraju na iste ili slične ključne reči i fraze.

Kako povećavati broj poseta i organski saobraćaj?

Povećanje poseta i organskog saobraćaja iz meseca u mesec trebalo bi da bude primarni cilj svakog novog i već postojećeg sajta. Kako?

Blogovanje – redovno dodavanje svežeg i unikatnog sadržaja. Voditi računa o relevantnim ključnim rečima u sadržaju.

Sadržaj objavljen na vašem web sajtu takođe igra ulogu u tome koliko brzo vidite rezultate, a prva stvar koju treba da znate je da je kvalitet veoma važan.

Stvaranje više  članaka od malo reči neće pomeriti vaš sajt ni milimetar kada je u pitanju vaše rangiranje. Naravno da ne možete pisati sadržaj koji je dugačak 5 hiljada reči, ali minimum zaista ne bi trebao da bude ispod šest stotina.

Ključne reči – Istraživanje ključnih reči je tehnika koju koriste kreatori sadržaja i SEO stručnjaci. Pomaže vam da otkrijete određene reči i rečenice koje korisnici unose u Google i druge pretraživače da bi pronašli sadržaj koji traže.

Više o ključnim rečima na ovom linku.

Ako ciljate ključne reči sa malom konkurencijom, možete početi da vidite rezultate u roku od 4-6 meseci.

Međutim, sa ključnim rečima visoke konkurencije i visokim autoritetima domena i stranica, može potrajati mnogo duže, ponekad i do 4 godine, da se vide jaki rezultati i dobro rangiranje.

Obično se početnici samo oslanjaju na svoja najbolja nagađanja kada kreiraju sadržaj. Kao što možete zamisliti, ova strategija je pogodak ili promašaj ali uglavnom čist promašaj.

Ako koristite strategiju “napamet i nasumično”, onda postoji velika šansa da vaši članci verovatno neće biti visoko rangirani u pretraživačima.

Jednostavno zato što niko ne traži ključne reči koje ste koristili ili postoji prevelika konkurencija za te ključne reči.

Brzina sajta i responsive dizajn – Sajt prilagođen mobilnim i prikazima na svim drugim uređajima- imati mobilni web dizajn koji je jednostavan za navigaciju i brzo vreme učitavanja. 

Imajte na umu da će vaša SEO strategija takođe morati da se razvije i prilagodi promenama u Google algoritmu.

Kako svet digitalnog marketinga i SEO nastavlja da se razvija, vaš pristup će morati da se pomeri sa njim.

Zaključak:

Za koje vreme SEO daje rezultate?

SEO strategija je osnova uspešnog programa digitalnog marketinga.

Iako može potrajati neko vreme da se vide rezultati, krajnji cilj je web sajt koji se visoko kotira i koja se stalno prilagođava promenama u Google algoritmu kako bi obezbedio najbolje rezultate.

Ono što je potrebno je da date sve od sebe, budete strpljivi i vredni, poštujete pravila i rezultati sigurno neće izostati.

organski saobraćaj 1

91% onlajn sadržaja ne dobija organski saobraćaj iz Google pretrage, prema nedavnom istraživanju Ahrefs-a, jedne od najvećih kompanija za podatke u industriji marketinga za pretragu. Ahrefs je preduzeo ogromnu studiju na skoro milijardu stranica na Internetu, kako bi otkrio koliko stranica ostvaruje organski saobraćaj i zašto.

Kako ubrzati SEO i povećati organski saobraćaj

Pronađite ključne reči if raze koje nisu visokokonkurentene. Ubersuggest alatka za ključne reči Neila Patela može biti od pomoći.

Uradite pretragu na Google-u da vidite koji web sajtovi i konkretno koji sadržaj se rangiraju na pozicijama 1-5.

Ako želite da dođete do vrha klase, možete da uradite analizu konkurencije procenjujući koliko je jaka svaka od stranica za rangiranje.

Zatim kreirajte sadržaj koji je znatno bolji od bilo čega na prvoj stranici. Potražite nove i jedinstvene načine da kreirate sadržaj koji prenosi sličnu poruku — sa preokretom. To može značiti širi spektar informacija – umesto top 10 saveta, isprobajte 50 najboljih saveta! Šta god da je, kreirajte najbolji sadržaj na internetu za tu temu i frazu za pretragu. Razmislite i o dizajnu sadržaja – ako svi drugi imaju format bloga, napravite infografiku. Uključite grafikone, slike, video zapise i tabele ( za ovo možete koristiti Canvu). Koristite priče iz istinitog života i primere stvarnih ljudi. Postoji ogroman broj načina na koje možete da učinite svoj sadržaj boljim od svih ostalih – dodate.

Zapamtite, ako svoj web sajt ili blog pokrećete na WordPress-u, instalirajte dodatak kao što je Rank Math koji će vam pomoći da najbolje iskoristite svaku stranicu.