PAD POSETA NA SAJTU TOKOM LETA

pad poseta na sajtu

5 saveta kako da iskoristite pad poseta na sajtu tokom leta

Leto je… lepo je vreme, lepi su dani, još lepše su letnje noći, a samo je sajt ostao u ledenom dobu. Zašto se pad poseta na sajtu dešava skoro uvek tokom letnjih meseci? 

Verovatno ste se ovo pitali ako ste vlasnik sajta neki određen period. Leto je zaista sezona kada većina sajtova primeti znatan pad u posetama, ne računajući one sajtove namenjene turističkoj ponudi. Ako ste brinuli šta se desilo i zašto i gde ste pogrešili, opustite se. Ovakav pad poseta na sajtu nije ništa neobično, a postoji samo jedno jednostavno i očigledno pojašnjenje.

Temperature rastu a posete na sajtu opadaju

Svi web sajtovi će tokom juna, jula i avgusta osetiti pad saobraćaja, što direktnog, što organskog a isto tako i plaćenog. Ako smo zimi dosta uslovljeni vremenom i zatvoreni u sobi sa laptopom i telefonom u rukama, leto svakako nije za to. Budući da je vreme godišnjih odmora, dugih dana i opuštenog uživanja u prirodi, logično je da će ljudi znatno manje sedeti u svoja četiri zida i surfovati internetom.

Šta raditi kada posete na sajtu počnu da opadaju tokom leta

Prvo i osnovno je da tada odvojite neko vreme da što više unapredite svoj sajt i sav sadržaj na njemu i tako mirno i spremno sačekate nove posetioce. Kako se to sajt unapređuje tokom leta?

1. Poboljšajte svoj SEO

Budući da je saobraćaj na sajtu u leto u opadanju ili stagniranju, pravo je vreme da se na sajtu obave sve potrebne radnje koje uključuju SEO. Ispravite sve naslove, title tagove, poboljšajte meta opise, pregledajte sklike bez alt oznaka i istražite ključne reči.

2. Napravite content strategiju

Letnje vreme nije samo odlično vreme za avanture nego i za pravljenje planova i osmišljavanje strategija. Content je ono što treba prvo da vam bude na spisku. Pregledajte kompletan sadržaj svog sajta. Da li su svi tekstovi dobri i da li postoje tekstovi za sve? Vrlo verovatno da ne. Napravite plan za poboljšanje postojećeg sadržaja ali isto tako napravite i plan šta će se ubuduće dodavati.

Da li sadržaj tvog sajta radi za ili protiv tebe?

Ne vidiš napredak u razvoju svog sajta ili on nije posećen? Nemaš dovoljno sadržaja ili ne znaš kog kvaliteta je postojeći? Da li znaš da se sve to može promeniti uz dobru strategiju i veštinu pisanja?

To je upravo ono što mogu da učinim tvoj sajt.

responsivan web dizajn

3. Sredite tekstove koji su već na sajtu

Ne morate nužno obnoviti ceo sajt ili ga prevrnuti naglavačke, ali pomaže da ažurirate i prilagodite bar poneki pasus, kako bi vaša stranica izgledala bolje. Ako vam je lakše, rezervišite jul za stranice a avgust za blog postove.

4. Uradite redizajn sajta ako je potrebno

Manje poseta je odličan tajming da uradite i vizuelna poboljšanja na sajtu. Tako ćete imati prostora da ga testirate, pa čak i privremeno zatvorite, bez velikog rizika da ćete izgubiti klijente.

posete na sajtu

5. Odvojte vreme za sajt ali i za sebe

To što će i ovog i svakog sledećeg leta posete na sajtu da opadaju, ne znači da paničite ili manično pokušavate da sredite što više. Iskoristite lepo vreme i za sebe i dajte sebi oduška. Ako provedete sunčane dane za kompom i zatvoreni, jasno je da će vam i ostatak godine biti prilično mučan. Zato pravac reka, bazen, more ili bilo gde napolje i to bez laptopa, pa bar na kratko.

Najnoviji članci na blogu
error: Kopiranje ovog sadržaja je zabanjeno i podleže Zakonu o autorskim pravima.