Pretraga
Close this search box.

WordPress sajt

WordPress sajt

Zašto da moj sajt bude WordPress sajt?

Ako se zapitate zašto koristiti WordPress, došli ste na pravo mesto. Razmišljanje o ovom pitanju znači da ste barem malo istražili WordPress ili ste o tome čuli od nekoga ko ga već koristi. Ali to ne znači da ste u potpunosti upoznati sa svim prednostima ili da ste detaljno proverili šta ova platforma nudi.

Pa da krenemo.

WordPress je samo za blogere. NIJE!

Jedna od uobičajenih zabluda o WordPress -u je da se uglavnom koristi za pravljenje blogova. U jednom trenutku je to zaista i bio slučaj. WordPress je razvijen kao platforma za blogove, ali se to drastično promenilo sa raznim novim izdanjima tokom godina. Naravno da se i dalje na ovoj platformi prave blogovi, i to kakvi..

WordPress sajt

U stvari, WordPress je u prednosti zbog svojih blogerskih korena. WP jedan od najboljih, najbržih načina za pisanje i objavljivanje postova na blogu, a to je sve uključeno od samog početka. Neke platforme za izradu web sajtova prvo razmišljaju o dizajnu i aplikacijama, a zatim interfejs za blog dolazi kao naknadna zamisao.

Da li sadržaj tvog sajta radi za ili protiv tebe?

Ne vidiš napredak u razvoju svog sajta ili on nije posećen? Nemaš dovoljno sadržaja ili ne znaš kog kvaliteta je postojeći? Da li znaš da se sve to može promeniti uz dobru strategiju i veštinu pisanja?

To je upravo ono što mogu da učinim tvoj sajt.

responsivan web dizajn

Da li ste znali?

WordPress je najpopularniji sistem za upravljanje sadržajem na svetu. Otprilike 45% svih web sajtova na internetu koristi WordPress. To znači da je od svaka četiri web sajta na koji naiđete jedan ili dva sigurno izgrađeno pomoću WordPress -a. 

Prednosti WordPress sajta

Da, ovaj web site builder je besplatan i to umnogome doprinosi njegovoj popularnosti. Ono što će vas svakako koštati u startu su domen i hosting. Nešto kasnije se možete odlučiti za premium temu ili pro plugin, ali vam svakako sam WordPress ne zahteva da nešto i platite.

Od ličnog bloga, portfolia, biznis sajta, online prodavnice, online kursa, magazina, foruma… WordPress vam nudi sve što poželite

Kodiranje se ponekad čini kao naučna fantastika. Srećom, WordPress web sajtove je lako izgraditi bez znanja kodiranja. Takođe vam nije potrebno prethodno znanje HTML -a ili CSS -a da biste započeli.

WordPress vam omogućava da otpremate slike, dokumente, audio i video datoteke na svoj web sajt. Podržava dugačku listu tipova datoteka – .jpg, .png, .gif .pdf, .doc, .pptk, .mp3, .m4a, .mp4, .mov, .vmv, .avi i nekoliko drugih.

Trenutno WordPress nudi postoji preko 8.000 besplatnih tema. Povremeno ćete imati potrebu da promenite temu. Možda će vam trebati novi izgled, moćnija premium tema, bolje funkcije itd. Ili vam  možda vaša sadašnja tema jednostavno dosadi. Šta god da je, uvek postoji tema koja odgovara vašim potrebama. Srećom, pronalaženje teme je isto tako jednostavno kao i Google pretraga

WordPress dolazi sa već gotovim SEO funkcionalnostima koje mu daju prednost u odnosu na njegove alternative. On generiše oznake naslova i meta opise za vaše postove i stranice.

Ovo će pomoći rangiranju sajta na pretraživačima, ali to je samo jedan manji deo. Podrazumevani WordPress SEO nije ništa u poređenju sa onim što dobijate pomoću dodatka – plugina za SEO.

Ako igrate prema pravilima, bićete uglavnom zaštićeni od bezbednosnih problema. Stoga neka pravila za zaštitu: redovno ažurirajte svoj sajt, što uključuje i teme i plugine. Instalirajte sigurnosni plugin, izbrišite neaktivne teme i plugine.

WordPress platforma ima veoma veliku zajednicu korisnika, a to se pretvara u prijatno iskustvo. Prvo, verovatno ćete pronaći ljude sa kojima možete da sarađujete. Tako ćete lako postaviti pitanja i dobiti odgovore od drugih korisnika. Drugo, velika zajednica znači da ćete skoro uvek pronaći rešenja čak i za složena pitanja. Treće – i ovaj sajt je WordPress sajt.

Želiš da pišeš prodajne tekstove?

Ne postoji formalno obrazovanje koje će ti dati zvanje copywritera ali postoje tehnike koje će te osposobiti da radiš posao koji je veoma tražen i dobro plaćen. Dobar deo tih tehnika je besplatan i dostupan u vodiču koji možeš preuzeti na sledećem linku.

vodic za copywriting