SITE TRAFFIC

site traffic

Povećaj SITE TRAFFIC bez plaćene reklame

Dakle, imate sajt već neko vreme i sa ponosom gledate kako je skockan i uređen pa čak i savršeno optimizovan. Međutim, ono što vam se ne sviđa je to što site traffic, odnosno saobraćaj na sajtu ne beleži porast ili je u opadanju. Šta raditi? Platiti oglas? Deliti na društvenim mrežama? Pa i ne baš. Ali recimo da postoji mnogo više opcija da se poveća site traffic a koje nisu preterano teške ili su efektnije od plaćanja oglasa koji će posete dovoditi samo i dok ga finansirate.

Plaćene reklame – site traffic u ulozi poslovne pratnje

Kako im i jeste naglašeno u pretrazi, svi rezultati koji vam iskoče na Guglu uz napomenu „sponsored“ ili „ads“ su svojevrsne sponzoruše ili prostitutke. Tužno ali istinito, radiće radnju samo dok imate keša. Posle toga će dići guzicu i ostaviti vas praznih džepova, ostavljajući pustoš u njima koliko i u posetama na sajtu.

site traffic

Platite, a ona ode kod batice sa većim….

Google uvek određuje pravila, tako je i uslučaju AdWords kampanja. On će odrediti gde ćete biti i na kom mestu za datu pretragu i to na osnovu drugih sajtova koji se oglašavaju.

Kako to izgleda:

Plaćanje je prosta stvar, ako date 1 euro za svaki klik a neki batica za isto to da 5 ili 10 evrića, malo je verovatno da će vaš oglas biti posećen. To će biti baticin ipak, jer on ima veći novčanik, ma šta ste vi pomislili čitajući naslov. Jasno je da u ovom slučaju možda nećete potrošiti novac ali isto tako nećete ni dobiti posete ili ćete dobiti klikove samo na ključne reči koje vašim konkurentima nisu bitne. To generalno znači da AdWords neće biti ni skalabilan ni profitabilan za vas.

Sveže meso servirano Guglu – dobar način da povećate site traffic

Možda ste čuli za Guglov Freshness Algorithm. On želi da njegovi rezultati pretrage najviše prikazuju informativan i svež sadržaj koji se odnosi na vašu konkretnu pretragu. Hvala mu. Ovim on nagrađuje trud i rad i sajtove koji redovno pokazuju aktivnosti u vidu dopune sadržaja. Bilo kao novi blog postovi ili stranice.

Mora li svaki dan da se bloguje i koliko je uopšte dovoljno novog sadržaja?

Večito pitanje koje postavljaju kampanjci, koliko mora i kad i kako. Naravno da ovo ne znači da morate svaki dan da pišete opširan post na temu o kojoj vas već i mrzi da tupite. Na sreću, mnogi stručnjaci u svetu, provode vreme i izvode ogromna istraživanja šta i koliko funkcioniše. Tako i za blogovanje. Više nije nužno da sami istražujete ili besomučno pišete kako bi testirali hoće li nešto dati rezultate.

Šta stručnjaci kažu? Verujući jednom, prenosim vam njegov citat u potpunosti.

Postoji minimum koji sam pronašao kroz testiranje, koje ne samo da će smanjiti vaše vreme provedeno na stvaranju svežeg sadržaja, već će vam i omogućiti da se rangirate brže od lenje konkurencije. U najmanju ruku, jednom mesečno, napravite najmanje jedan novi post na blogu. Ovo govori Google-u da je vaša web lokacija aktivna. Naravno, više je bolje. Ali ništa manje od ovoga! Google u tom slučaju pretpostavlja da je vaš sajt neaktivan i prestaje da troši resurse za njegovo pregledanje.

Jednom mesečno može i deda

Nemojte biti baš toliko lenji, jednom mesečno je kao nijednom, ali i ako ipak jeste, Matt ima rešenje i za vas.

Ono što je dodatni savet, ili kako Matt kaže – goli minimum, to je osvežavanje starog sadržaja, odnosno njegov update. Jednom mesečno potrebno je uzeti jednu stranicu ili blog post, najbolje onu koja vam je prioritetna i dodati joj nešto. Nije neophodno ni da promene budu velike, kratak pasus i slika, biće dovoljno.

Ovo je takođe odlično uraditi i na sadržaju za koji vam opadaju posete ili mu opada rang u pretrazi. Ako primećujete da nešto dobro posećeno, više i nije tako dobro, uradite reviziju teksta.

Ako ništa od ovoga ne umeš, ne želiš ili te jednostavno mrzi, moj kontakt je ispod.

Da li sadržaj tvog sajta radi za ili protiv tebe?

Ne vidiš napredak u razvoju svog sajta ili on nije posećen? Nemaš dovoljno sadržaja ili ne znaš kog kvaliteta je postojeći? Da li znaš da se sve to može promeniti uz dobru strategiju i veštinu pisanja?

To je upravo ono što mogu da učinim tvoj sajt.

responsivan web dizajn
šta je copywriting
Šta je copywriting?

Šta je copywriting? Šta je copywriting – istina koju niste čuli Ako ste se ikada pitali šta je copywriting ili ko se uopšte time i

Pročitaj tekst
error: Kopiranje ovog sadržaja je zabanjeno i podleže Zakonu o autorskim pravima.