Pretraga
Close this search box.

Copywriting usluge

copywriting usluge

Da li mi trebaju copywriting usluge ili content writing usluge?

Da li bojler troši više struje ako ga gasimo ili ako ga držimo konstantno uključenim? Podjednako je teško pitanje kao i šta ti treba – copywriting usluge ili content writing usluge. 

Ako mene pitaš treba ti i jedno i drugo. Jer gasio bojler ili ne, ako želiš toplu vodu moraš da platiš i struju. Tako je i sa sajtom, ako želiš da doprinosi, moraš da uložiš i u content i u copy ali i u optimizaciju i sam sajt. O svakom od ovih segmenata, pisala sam do sada više puta i mnogo opširnije, tako da ako te  zanima više, klik na ⇒ blog pa pogledaj. A kako su copywriting usluge tema ovog teksta, da krenemo o njima…

Hajde da testiramo da li ti zaista trebaju copywriting usluge

Pre nego što počneš da razmišljaš da ti možda trebaju copywriting usluge, opredeli se u kojoj si grupi kao potencijalni korisnik istih.

Prva Grupa 

Ma još samo ovo i ćao….

Ako hvataš poslednji voz, nemaš volje za rad, nimalo optimizma i pri tom samo želiš da probaš još i ovo pa da digneš ruke od svega, onda ne možemo da razgovaramo. Za uspeh je potrebno da sarađujemo i da pri tom, obe strane imaju entuzijazma i vere. Razumem da vremenom negde i opadne taj zanos koji odlikuje početnike ali ako ti sam/a ne veruješ u svoj cilj i ne vidiš sebe tamo, ja sigurno još manje. Ako si u ovoj grupi, ja ti želim svu sreću na nekom novom projektu, jer u ovom trenutnom sigurno je nećeš naći.

copywriting usluge

Druga Grupa 

Malo je zapelo…

Mrzim onu krilaticu koja bodri mase i koju lajf koučevi koriste preterano i bez smisla  a ona  glasi- ne odustaj.  Priznaćete da je već davno postala otrcana fraza. Sasvim je normalno dići ruke od nečega što nema budućnosti, što vam jede vreme i nerve. No, druga stvar je oko činjenice da je nešto zapelo, stoji u mestu  a ti znaš da može i mora bolje. Ako veruješ u ono što radiš, imaš proverenu ponudu i želiš da unaprediš svoje poslovanje na mreži, možemo da razgovaramo. Ako stagniraš ili napreduješ jako sporo, a želiš bolje i kvalitetnije, takođe treba da razgovaramo.

kopirajting usluge

Pošto i dalje čitaš, nadam se da si u drugoj grupi i čestitam ti na tome. Ako si iz prve a ovde si  još uvek, onda ima nade da započneš nešto kvalitetno, pa stoga čestitam i tebi.

Da malo pojasnimo zašto ti trebaju copywriting usluge

Kada ste poslednji put sarađivali sa nekim ko se bavi pisanjem tekstova? Ako je vaš odgovor nikada, sada je vreme da se to promeni.

Ja ne moram ni da pogledam tvoj sajt a već unapred vidim da mu treba bolji tekst. Zašto? Zato što iz iskustva znam da je na njemu tekst ili kopiran sa nekog sličnog ili u pogrešnom tonu ili neoptimizovan ili vizuelno nesređen ili…. Milion „ili“ za sadržaj koji nije dobar i ne radi posao.

Šta podrazumevaju copywriting usluge?

Podrazumevaju da prosečan ili dobar sajt, preraste u odličan. Samo toliko…

Meni je jedan čovek rekao...

Jedan čovek, drugar koji se razume, jedna žena koja se bavi time i ostala rodbina i prijatelji, poznanici i nepoznate osobe…  Uvek će se naći neko ko će vam dati super savet, koji neće biti super nimalo. Primer za to je ovaj tekst ⇒ pročitaj tekst o „savetnicima“.  

Ne zaboravite, i Donateli Versace su estetski hirurzi rekli da će baš tom još jednom intervencijom izgledati super.

copywriting usluge

Koliko će to da me košta?

Da li vam je iko ikada naplatio cipele broj 36, manje od istih takvih koje su 46? Naravno da ne. Zato što ste kupili proizvod koji je isti za sve korisnike. Pisanje contenta ili copy-ja, nije process koji je univerzalan, svugde primenljiv i isti za sve.

Kao prvo, cena ovde zavisi od dužine teksta. Nije isto napisati tekst koji sadrži 200 reči i onaj od 1.200 reči. Za kraći, logično, potrebno je manje vremena utrošenog na samo pisanje, istraživanje, analizu, optimizaciju… Pri tom, taj tekst nećete sresti na drugom sajtu kao što ćete model svojih novih cipela videti na svačijim nogama. Znači, mora biti unikatan, namenjen baš vašem poslu i baš vašim klijentima.

Kao drugo, cena zavisi i od toga šta želiš i koliko je složen celokupan projekat.

Može li to malo jeftinije? 

 NARAVNO DA MOŽE

Specijalne akcije su uvek aktuelne a evo i jedne baš za tebe koji tražiš popust. Ako ti je tekst od 600 reči preskup, naruči onaj od 300 za upola manje novca. Ova ponuda je ekstra za tebe sve dok tvoj konkurent nema nikakav tekst ili dok ne naruči kod mene onaj od 1.000.

Copywriting usluge - šta dobijam od njih?

Sve najbolje druže… pozz

Da li sadržaj tvog sajta radi za ili protiv tebe?

Ne vidiš napredak u razvoju svog sajta ili on nije posećen? Nemaš dovoljno sadržaja ili ne znaš kog kvaliteta je postojeći? Da li znaš da se sve to može promeniti uz dobru strategiju i veštinu pisanja?

To je upravo ono što mogu da učinim tvoj sajt.

responsivan web dizajn