Content writing

Celo online tržište je jedna velika šahovska igra nadmudrivanja i povlačenja pravih poteza u pravo vreme. Ako ste daleko iza konkurencije ili igrate samo sa par figura i pretnjama sa svih strana da vas smaknu sa table, javite se da angažujete „kraljicu“ više. Moj content writing je šah-mat protivnika u jednom potezu!

Stvarati tekst za sajt (ni)je lako

Posedujete sajt, blog ili online prodavnicu i fali vam samo malo teksta koji bi svima predstavio ko ste i šta zapravo imate da pružite i pokažete svetu. Probali ste većinu stvari i niste zadovoljni rezultatima i kako to izgleda ili kako mislite da bi trebalo izgledati. Zašto?

Vaše nenapredovanje nije rezultat toga što se ne trudite, već zato što se trudite na pogrešan način. A to u praksi izgleda ovako:

Pisali ste sami

Kako je posanje za sajt delovalo jednostavno, tako ste verovatno probali da sami popunite njegove prazne stranice. A zašto i ne bi, pa niko kao vi ne može shvatiti kako vaš posao funkcioniše…

Osim kad to treba preneti u reči, rečenice, pasuse… i kada shvatite da je content writing najmanje vezan za ono što je zapravo vaš posao.

Već ste angažovali content writera

Dobro, možda vam nije uspelo da sami uradite, pa ste prevrnuli i nebo i zemlju da nađete content writera koji može da napiše tekst za vaš sajt.

Problem je nastao kada ste došli do zaključka da pisanje za web podrazumeva SEO, digitalni marketing, online poslovanje ali i znanje kako sve na internetu funkcioniše. Završilo se neslavno zar ne?

Pozajmili ste tekst

content writing

Ne osuđujem ni sledeći korak jer, kako kažu „davljenik se i za slamku hvata“. Verovatno ste probali najpopularniju varijantu „content writinga“ na ovim prostorima. Znate ono kad desnim klikom samo prebacite tekst na svoj sajt sa nekog drugog. Da, baš to.

Legalno kao i da to radite sa novcem sa tuđeg računa a efektno toliko da vas Google potpuno izbaci iz pretrage. Slamka ipak nije sprečila da potonete.

Šta god da ste probali, verujem da nije donelo rezultate ili bar ne pozitivne.

Sada ste na pravom mestu!

Ja ću stvoriti sadržaj koji ima moć a vi ćete uživati u njegovom uticaju!

Prestanite da verujete onima koji pričaju a ne pokazuju svoj rad. Od mene možete da dobijete najbolji content writing – od kreiranja naslova do istraživanja ključnih reči, publike, konkurencije i optimizacije teksta.

Hajde da počnemo da kreiramo sadržaj koji vredi za vaše poslovanje.

Content writing usluge

Web sadržaj

 • Kompletan sadržaj sajta
 • Pojedinačne stranice -početna, usluge, o nama….

Bilo da se radi o sadržaju za vašu početnu stranicu, stranice usluga, opise proizvoda ili druge tranice, možete računati na tekst koji je napisan tako da će vam pomoći da ostvarite svoje poslovne ciljeve.

Pisanje bloga

 • Korporativni i biznis članci
 • blog postovi za lične sajtove

Pisanje bloga je odličan način da poboljšate posećenost vašeg sajta. Ono što vam niko nije rekao je da ogroman saobraćaj bez povratnog efekta – ne plaća račune. Potrebno je da vaši klijenti preduzmu akciju, bilo kupovinom, kontaktiranjem ili samo traženjem informacija. Dobar content writing čini baš to.

Content writing koji se sviđa publici ali i pretraživačima

Da bi dospeli na prve strane u pretrazi, tekstovi na vašem sajtu ili blogu moraju biti dobro optimizovani.

Možda ste svesni bitnosti SEO ali imate problem sa razumevanjem stvari kao što su meta description, title tag, keywords, internal linking…

Možda samo želite da vaš sajt beleži posete i zarađuje a ne da jedva egzistira i ne donosi dovoljno ni da platite hosting i domen.

Na kraju krajeva, možete imati najbolji i najzanimljiviji tekst, ako on nije napisan u skladu sa SEO smernicama, on će biti nevidljiv i skriven na stranicama u pretrazi koje nisu ni blizu jednocifrenih. Ovo znači da vas vaši potencijalni kupci i klijenti nikada neće pronaći.

Kako god, tu sam da razrešimo dileme i damo super pogon vašem sajtu i vama vetar u leđa.

SEO content writing

 • Ciljana strategija ključnih riječi
 • Čitljivost, naslovi, dužina teksta

SEO Content writing obuhvata:

 • Analizu publike
 • Analizu konkurencije
 • Analizu ključnih reči i njihovu implementaciju
 • Optimizaciju naslova i sadržaja
 • Dovoljno inspiracije i logike
 • Unikatnost
 • Pravu dužinu teksta

Ako ste spremni da publici pružimo sve to prestići ćete konkurenciju velikim koracima. Koristeći ove i još mnogobrojne tehnike, ja sam tu da napravim sadržaj koji će vaše usluge ili proizvode učiniti zanimljivim i korisnim a vaš sajt posećenim.

Najčešća pitanja za Content writing

 • blog postovi
 • kompletan sadržaj sajta
 • pojedinačne stranice
 • biznis članci
 • članci za sve vrste sajtova

Bilo šta što možete da definišete kao tekst koji informiše, opisuje ili pojašnjava nešto čitaocu, možete definisati kao content. Copywriting prodaje a content je tu da vam dovede potencijalne kupce kroz posete. 

U 99% slučajeva, odgovorno tvrdim da su potrebne obe usluge. Content writing da privlači saobraćaj i pomogne u što boljem rangiranju, a copy da te iste posetioce pretvori u klijente.

Jasan odgovor je da niko, bez obzira šta obećava, ne može da garantuje da će neki tekst biti na prvoj stranici u pretrazi ili još gore – na prvom mestu. Ako ste na mom sajtu završili putem pretrage, onda je to i zbog teksta na njemu koji je vrlo pažljivo osmišljen i građen. Isto važi i za vaš sajt i tekst, radiću najbolje moguće i osigurati da je sve sa moje strane ispunjeno da tekst bude dobro rangiran.

Dovoljno je 100, 300 ili 600 reči… sve do momenta kada tvoj konkurent nema nikakav tekst ili dok ne naruči kod mene onaj od 1.000 i više. 

Kao prvo, cena ovde zavisi od dužine teksta. Nije isto napisati tekst koji sadrži 200 reči i onaj od 1.200 reči. Za kraći, logično, potrebno je manje vremena utrošenog na samo pisanje, istraživanje, analizu, optimizaciju… Pri tom, taj tekst nećete sresti na drugom sajtu jer će biti unikatan, namenjen baš vašem poslu i baš vašim klijentima.

Najmanji problem. Za izradu sajta možeš angažovati najboljeg u Srbiji a to je SeoSajt. Ako tome dodamo i moj content i copy – imaš čarobnu formulu za uspeh. 

error: Kopiranje ovog sadržaja je zabanjeno i podleže Zakonu o autorskim pravima.