Pretraga
Close this search box.

AI content generator

AI content generator

AI content generator

Elementor je u poslednjem ažuriranju uveo neke novine a na koje sam morala odmah reagovati. Šta se to desilo? Elementor, WordPress builder je uveo mogućnost AI content generatora, odnosno mogućnost da AI direktno u uređivaču članka, strane, naslova, pasusa, napiše relevantan tekst umesto tebe, ili u ovom slučaju mene.

Šta nam donosi AI content generator

Kako svi mediji, stručnjaci i savetnici bruje, AI generator će zameniti sve content i copywritere. Da li su u pravu? Kako ne bih mnogo pristupala lično ovoj novonastaloj situaciji, porazgovaraću sa njegovim „direktorom,“ odnosno onim od koga je sve i počelo a to je Chat GPT. U nastavku, preneću šta su njegovi odgovori a ako on ne zna šta je istina oko njegovog čeda AI content generatora, onda stvarno ne znam ko zna.

ai content generator

Ekskluzivan intervju- ja i CHAT GPT

JA: Elementor za wordpress je uveo generisano pisanje teksta, da li to znači da će pisci tekstova za web ostati bez posla?

CHAT GPT: Iako ova tehnologija može biti korisna za generisanje kratkih tekstova kao što su naslovi, opisi proizvoda, ili čak čitavi članci za specifične niše, još uvek ne postoji tehnologija koja bi mogla zamijeniti čovjeka u stvaranju kvalitetnog sadržaja za veb stranice. Dakle, iako generisano pisanje teksta može biti korisno za neke zadatke, pisci tekstova za veb neće ostati bez posla. Umesto toga, ova tehnologija bi mogla pomoći piscima da uštede vreme u stvaranju određenih vrsta sadržaja i da se usredsrede na kreativniji i zahtevniji sadržaj koji zahteva ljudski dodir i intuiciju…

JA: Šta bi ti radio da ti je posao da pišeš za web i da si čovek a da znaš da AI generatori masovno pišu?

CHAT GPT: Kao što sam već pomenuo, generisano pisanje teksta i drugi alati koji koriste veštačku inteligenciju mogu biti korisni za neke vrste sadržaja, ali još uvek postoje mnogi zadaci koji zahtevaju ljudsku kreativnost i intuiciju. Stoga bih kao pisac za veb nastavio da usavršavam svoje veštine i znanja kako bih mogao da stvaram kvalitetan sadržaj koji ide iznad onoga što generisani alati mogu ponuditi.

Na primer, postoji veliki broj alata koji koriste veštačku inteligenciju koji mogu pomoći piscima da provere gramatičke i pravopisne greške, što može uštedeti vreme koje bi se inače utrošilo na ručno ispravljanje teksta. Takođe, korišćenjem ovih alata, možete povećati efikasnost svog rada, jer će neki zadaci biti obavljeni brže i preciznije. Na primer, alat koji koristi veštačku inteligenciju za pretragu ključnih reči može vam pomoći da brže pronađete reči koje su relevantne za vaš članak.

Evo nekoliko stvari koje bih radio kao pisac za veb kako bih se prilagodio novim tehnologijama i ostao konkurentan na tržištu:

  1. Fokusirao bih se na sadržaj koji zahteva ljudski dodir – Kvalitetni članci koji se baziraju na istraživanju, analitički i strateški pristup, kao i sadržaji koji zahtevaju ljudsku kreativnost i intuiciju će uvek biti traženi.
  2. Naučio bih da koristim alate koji koriste AI – Umesto da se bojim novih tehnologija, naučio bih kako da koristim alate koji koriste veštačku inteligenciju kako bih mogao da koristim njihove prednosti za poboljšanje svojih veština i ubrzavanje procesa rada.
  3. Fokusirao bih se na stvaranje originalnog sadržaja – Umesto da se oslanjam na predloške i automatizovane procese, fokusirao bih se na stvaranje originalnog sadržaja koji će privući pažnju publike i izdvojiti me od konkurencije.
  4. Nastavio bih da se edukujem i razvijam svoje veštine – S obzirom na brzi napredak tehnologije, važno je stalno se edukovati i razvijati svoje veštine kako bih mogao da pratim trendove i zadovoljim potrebe klijenata.
  5. Nudio bih personalizovane usluge – Umesto da se takmičim sa generisanim sadržajem, fokusirao bih se na personalizovane usluge koje uzimaju u obzir specifične potrebe i zahteve klijenata.

JA: pametno zboriš i skoro, što bi se reklo, „ko Njegoš“, ako znaš ko je on.

CHAT GPT: Hvala na komplimentu. Da, znam ko je Njegoš – bio je crnogorski vladika, pesnik i filozof, a njegovo delo „Gorski vijenac“ smatra se jednim od najvažnijih dela srpske i crnogorske književnosti.

chat gpt

Kao što vidite, bila su mi potrebna 2 pitanja i jedna konstatacija, da bih saznala ono što me zanima. Da li smo ja i AI content generatori u svađi? Možda tako zvuči ali ne nismo, jer oni meni nisu pretnja. Ako ne verujete evo i dokaza ali pssst, slagala sam ga, naravno da ga neću koristiti.

ai chat gpt