Pretraga
Close this search box.

Ubersuggest - šta je i kako se koristi

ubersuggest šta je i kako se koristi

Šta je Ubersuggest?

Ubersuggest je besplatan onlajn alat koji će vam koristiti u otkrivanju ideja za ključne reči kako biste poboljšali i proširili svoju strategiju marketinga sadržaja. Bilo da pišete postove na blogu ili pokušavate da otkrijete tajnu formula za uspeh svog konkurenta, ovo su alati koji će vam pomoći na vašem putu.

U ovom članku ću pokriti različite osnovne funkcije ovog alata koje treba da vam pomognu da poboljšate svoj SEO, pronađete sjajne ključne reči, generišete ideje za sadržaj, analizirate podatke o backlinkovima i još mnogo toga.

Namenjen je pojedincima i malim kompanijama koji žele da poboljšaju performanse svoje web lokacije i pridobiju više organskog saobraćaja. Nije tako opsežna kao drugi SEO alati ali je i zato pristupačnija po ceni za plaćeni program, uz to on nudi i mogućnost besplatnog ali ograničenog korišćenja. Ono što je sigurno da i kao besplatan alat odlično obavlja posao pomažući vam da pronađete vredne ključne reči i ideje za sadržaj. 

Pored besplatnog postoje i plaćeni programi ovog alata. Mesečna individualna pretplata iznosi 12 dolara, i u nju je uključeno sedam dana probnog perioda. Za vreme probnog perioda možete otkazati uslugu bez ikakve naplate. Na ovom linku pogledajte cene svih plaćenih programa. Ukoliko se ne odlučite za neki od programa koji koštaju, imate dnevno dostupno 3 ključne reči koje možete istražiti.

Da li sadržaj tvog sajta radi za ili protiv tebe?

Ne vidiš napredak u razvoju svog sajta ili on nije posećen? Nemaš dovoljno sadržaja ili ne znaš kog kvaliteta je postojeći? Da li znaš da se sve to može promeniti uz dobru strategiju i veštinu pisanja?

To je upravo ono što mogu da učinim tvoj sajt.

responsivan web dizajn

Za šta se koristi Ubersuggest?

  • Da biste pratili svoju poziciju ili rangiranje

Kada unesete detalje za svoj prvi projekat, bićete odvedeni na svoju kontrolnu tablu. Vaša kontrolna tabla vas vodi da učitate profil web lokacije pomoću opcije koja se zove „Ključne reči koje se prate“. Privilegija koju ovde dobijate je da možete da vidite svoje rangiranje i na mobilnim i na desktop uređajima.

Za svaki projekat koji dodate na kontrolnu tablu (web sajt ili blog), bićete u mogućnosti automatski da pratite svoje rangiranje za bilo koju specifičnu ključnu reč.

  • Rešite probleme sa SEO optimizacijom

Pronađite probleme sa SEO-om , identifikujte i rešite probleme sa SEO-om i dobijte detaljna uputstva o tome kako da ih rešite.

SEO site audit tačno ukazuje na greške i daje indikacije upozorenja, tačke ili oblasti o kojima morate da vodite računa kao najvećem prioritetu. Osim toga, Ubersuggest vam takođe pruža preporuke. Izveštaj revizije sajta je jedan takav alat koji prikazuje greške i upozorenja vašeg sajta. U početku, kada vidite izveštaj, morate da popravite svoje kritične greške koje su prikazane praćene vašim upozorenjima. 

Prilikom ispravljanja grešaka ili upozorenja, možete imati na umu da su one navedene na vrhu, one koje zahtevaju najveću pažnju, odnosno prioritetne. Ove greške ili upozorenja na vrhu liste će imati veliki uticaj na vaše rezultate i saobraćaj.

seo analiza
  • Za analizu konkurencije

Komplet alata za pregled analizatora saobraćaja pomaže vam da steknete detaljno razumevanje ne samo jednog aspekta, već mnogih drugih. Uključujući procenjene mesečne posetioce koje vaš konkurent dobija od različitih pretraživača, broj ključnih reči po kojima se rangiraju na prvoj stranici SERP-a, njihove najbolje stranice, glavne ključne reči po kojima se rangiraju i procenjeni saobraćaj za svaku ključnu reč koji vodi do njihovog sajta.

Analiza konkurencije je takođe neverovatan izvor inspiracije za blog post. Ne samo da vam pomaže da pronađete primere sadržaja relevantnog za vašu industriju i publiku, već vam pokazuje i šta treba da pobedite. Koristite strategije sadržaja konkurenata da biste vodili svoje i učili iz njihovih uspeha i grešaka. Ne kopirajte, ponudite bolje od njih.

analiza konkurencije ubersuggest
  • Za analizu i pretragu ključnih reči

Ako ste običan bloger ili neko ko piše za web, znate koliko je važno istraživanje ključnih reči. Morate se pobrinuti da otkrijete ključne reči i optimizujete svoj sadržaj ako želite da se nađete u rezultatima pretraživača. A ako želite da drugi pronađu vašu sajt ili blog, morate pronaći prave ključne reči koje ćete koristiti u svom sadržaju.

Pre nego što počnete da pišete post, idite na web sajt ovog alata i izvršite brzu pretragu otkrivanja ključnih reči da biste suzili temu i odlučili koje ključne reči ćete koristiti. Na ovaj način će se vaš sadržaj verovatno bolje rangirati i istaknutije u rezultatima pretraživača. Iako vrlo verovatno nećete odmah videti rezultate.. tokom vremena, ako dosledno koristite ovu alatku za otkrivanje ključnih reči, verovatno ćete primetiti solidan rast i povećanje prometa.

Strategija bilo koje SEO kampanje bi bila praćenje vaše konkurencije. Pobediti prvog i biti na vrhu je cilj svakog posla. Postoji na desetine preduzeća koja će se takmičiti za iste ključne reči. Zbog toga je veoma važno znati koje ključne reči se rangiraju.

Primer: KEYWORD OVERVIEW

Primer na ključnoj reči: putovanja po Srbiji

kljucne reci ubersuggest

Da biste pronašli prave ključne reči za svoju kampanju, izvršićete istraživanje ključnih reči. Ovo vam pomaže da napravite listu vrednih ključnih reči koje možete da koristite. Generalno, želećete da se fokusirate na ključne reči sa dugim repom. To su ključne reči koje sadrže tri ili više reči.

ubersuggest

Obim pretrage

Vidimo da nam pregled ključnih reči pokazuje procenjeni iznos mesečnog saobraćaja koji generiše naša ključna reč. U ovom slučaju taj broj je 590. To znači da se mesečno obavi 590 pretraga samo sa ovim pojmom , tj. ključnom reči.

Koliko je teška reč u SEO konkurenciji

Težina ključne reči je rezultat koji treba da predstavlja procenjenu konkurenciju u organskoj pretrazi. Što je manji broj, to je manja konkurencija za tu određenu ključnu reč. Ono što je bitno kod kreiranja sadržaja je da birate ključne reči koje su manje konkurentne, odnosno kod kojih je ovaj broj manji. Takođe treba opratiti pažnju na obim pretrage. Imajte na umu da, što je veći obim pretrage određene ključne reči, to će biti veći saobraćaj kada tu ključnu reč uključite u sadržaj obilaska. To je za ovu reč broj 21.

Plaćena težina

Plaćena težina je rezultat koji predstavlja procenjenu konkurenciju za ključnu reč u plaćenim rezultatima pretrage. Što je veći rezultat, to je ta ključna reč konkurentnija u ppc oglasima. Ovde je taj broj 20.

Cena po kliku – pay per click PPC

Ovo je prosečna cena po kliku (PPC) za plaćene rezultate pretrage na Google-u, i u ovom slučaju iznosi 34,97 rsd.

  • Pomaže vam da nađete ideje za sadržaj blog postova

Blogovi su uvek dodatna funkcija na bilo kom sajtu i definitivno dopunjuju vaše aktivnosti pri tom služeći na više načina. Takođe, blog pruža različite informacije i vesti u vezi sa vašim poslovanjem, za koje čitaoci mogu biti zainteresovani.

Na ovom alatu, u delu ideje za ključne reči, možete da unesete ključne reči za koje ste upravo otkrili da vaš konkurent koristi. Zatim ćete videti listu blogova koji imaju istu ključnu reč kao i tema, na osnovu društvenih deljenja, povratnih veza i procenjenih poseta.

Izbor ključnih reči je sastavni deo SEO-a. Kada vaša publika vrši pretragu, ona koristi ključne reči da pronađe relevantne rezultate pretrage. Moći ćete da pronađete vredne ključne reči za svoju kampanju uz Ubersuggest.

Želiš da pišeš prodajne tekstove?

Ne postoji formalno obrazovanje koje će ti dati zvanje copywritera ali postoje tehnike koje će te osposobiti da radiš posao koji je veoma tražen i dobro plaćen. Dobar deo tih tehnika je besplatan i dostupan u vodiču koji možeš preuzeti na sledećem linku.

vodic za copywriting