Pretraga
Close this search box.

Pisanje specijalizovanih, unikatnih članaka

Biljana Jovanović - pisanje unikatnih članaka

Zašto je unikatan sadržaj bitan?

Jedinstven i kvalitetan sadržaj posebno je važan za svaki web sajt i u to sme biti sumnje.

Prvo, morate znati da je visokokvalitetni sadržaj jedini faktor koji pretraživač rangira prilikom početnog indeksiranja. Ako vaša stranica, tekst ili post sadrži mnogo plagijata i copy- paste sadržaja, onda će ga pretraživač izbegavati u indeksiranju. Čak i ako se sadržaj indeksira, vaš rezultat biće skoro uvek na poslednjim pozicijama.

Ako se pitate kako da ostvarite organski promet na svom sajtu, onda biste se trebali fokusirati na stvaranje jedinstvenog sadržaja.

Zašto mi treba unikatan tekst?

Zato što kvalitetan tekst doprinosi:

Rastu prodaje

Kada korisnici Interneta posete vašu veb lokaciju, to je obično radi sprovođenja istraživanja ili prikupljanja informacija o proizvodu ili usluzi za koju su zainteresovani kao potencijalni kupci ili korisnici. Unikatnim a pri tom korisnim sadržajem, pružaju im se svi potrebni odgovori.

Povećanju organskog saobraćaja

Dobri tekstovi koji sadrže i ključne reči, presudni su za povećanje vašeg organskog rangiranja i približavaju vaš proizvod kupcu.

Prestignite konkurenciju

Istražujući sadržaj vaših konkurenata, moći ćete da uporedite svoj sadržaj sa njihovim, kao i da pronađete elemente koji nedostaju a koje, pri tom, možete uključiti u svoj sadržaj kako bi ponudili ono što oni nemaju. Gotovo bez obzira na to šta radite, imate konkurente. Predstavite kupcu zašto bi trebalo da kupuje od vas, a ne od konkurencije. Drugim rečima, pružite vašoj kompaniji jedinstvenu razliku i u sadržaju.

Poboljšanje rangiranja

Prilikom indeksiranja prvo se pretražuje sadržaj, a zatim web adresa. Da li vam je ta informacija dovoljna?

Povećanje vrednosti vaše robe / usluge

Većina kupaca već zna šta želi kada istražuje to online. Dakle, ako nije odmah jasno da baš vaš proizvod zadovoljava njihove potrebe, verovatno će potražiti na drugom mestu.

Pisanje specijalizovanih, unikatnih članaka

Kako to u stvarnosti funkcioniše?

Alhemija je podrazumevala izvođenje raznoraznih eksperimenata, koji bi obične metale pretvorili u zlato ili im je za cilj bio pronalaženje univerzalnog leka. Današnja alhemija bi svakako imala za cilj samo jedno- večitu mladost, lepotu i vitkost. Savremeni alhemičari nas prosto bombarduju najnovijim eksperimentima, uz najzvučnije naslove i slogane. Osvrnuću se na samo jedan vid dejstovanja – borba sa suvišnim kilogramima.

Naime, iako smo korisnici savremene tehnologije kojoj za dlaku izmiče još eventualno teleportacija, nekako smo u verovanjima o gubljenju kilograma na nivou kamenog doba. Izuzeću u ovom slučaju plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju koja je svakako deo napretka, ali kako iziskuje određena novčana sredstva, nažalost je nedostupna velikom procentu stanovništva.

Podugačak je spisak formula koje se nude prosečnom čoveku, ali nije zgoreg napomenuti one najčešće forsirane: tablete, kapsule, čajevi, saveti, preparati, vežbe, flasteri, magični prstenovi, ulošci za cipele, sirupi, tinkture, magneti, pojasevi, helanke, bermude, patike, sapuni, kreme, masažeri, šejkovi, gelovi, biljne mešavine, sokovi.

Za tehnološki naprednije veliki je izbor aplikacija, brojača kalorija, koraka, udaha, izdaha.
Za duhovno napredne nudi se joga, mantre i afirmacije za mršavljenje.

Pitanje je samo jedno. Šta od ovoga najbolje radi?

Odgovor je vrlo jednostavan.

Najdelotvornija je ona čarobna formula koja ima najbolju SEO optimizaciju i naravno, unikatni sadržaj.
Što je sajt na kom se nudi bolje rangiran, odnosno u pretragama izlazi među prvima na spisku, to bolje proizvod deluje, odnosno, bolje se prodaje. Veća prodaja gradi autoritet i samim tim predstavlja direktan marketing. Verujte da vam za to nije potreban ni doktor ni farmaceut, jer 99% ljudi koji pretražuju internet ostanu na prvoj stranici, a proizvod uglavnom izaberu u prvih 5.

Kako do bolje pozicije na guglu?

Takođe jednostavan odgovor.

  • istražiti tržište (kupci, posetioci, kokurencija, ponuda, potražnja, cena..)
  • upotpuniti ponudu sa unikatnim sadržajem ( original tekst, SEO)
  • dodati još unikatnog sadržaja,
  • i još malo unikatnog sadržaja,
  • nastaviti sa dodavanjem unikatnog sadržaja…
Da li sadržaj tvog sajta radi za ili protiv tebe?

Ne vidiš napredak u razvoju svog sajta ili on nije posećen? Nemaš dovoljno sadržaja ili ne znaš kog kvaliteta je postojeći? Da li znaš da se sve to može promeniti uz dobru strategiju i veštinu pisanja?

To je upravo ono što mogu da učinim tvoj sajt.

responsivan web dizajn